عايشه منيرة

My photo
Rawang, Malaysia
A living flesh with a soul made of glass.

Wednesday, July 24, 2013

Apabila dia berkata...



"Kaka.."
"Kenapa aku selalu rasa down ye"
"Tgk org yg dah berjuta2 langkah utk ke arah kebaikan aku selalu rasa mcm low confidence "
"Jeles pun ada "
"Mcm tak bersyukur dgn diri sendiri "


Salam aimun my irma hasmie Junior  Munnnnn heyyy kenapaaa ckp mcm tu? Mun jangan lah mun. Hmm mcm mana nk ckp yaa. Frankly munnnn tk pernah pun anggap kau low ke apa. I mean aku kan bila orng sebut aisyah munirah or teringat pasal kau..mmg aku akn bayang seorang perempuan yg mcm irma and wardinah ahaa but seriouslyyy bg aku kau dah cukup muslimah dr luar mmg tak nafi and dalaman kau sepanjang aku kenal kau dah banyak mmpu tunjukkan contoh yg baik.. seriously aisyah.. cuba tengok diri kau di cermin since seseri aku kenal kau.. kau nmpk jauh lagi sopan tahu.. :') aku yg jeles dgn kau.. sampai bila aku teringat kau dkt sana ritu.. aku terfikir ''orang macam aimun ni kalau ada dekat Tanta ni mmg ramai ikhwah suka ni.. '' haha but seriously mun.. aku tk tipu pun.. :')
Mun.. dgn benda apa kau nmpk org tu jauh lagi muslimah dr kau mun.. pakainannya? Luarannya? Dalamannya? Hatinya? Akhlaknya..? Mun alhamdulillah kann skg bila jalan2 diluar rasa seronok hati nampak ada juga perempuan yg muslimah even tk kenal dn tktahu apa pasal dia but yup boleh juga tengok sikit2 dr luaran dan akhlaknya.. serious mun gembira tengok tapi percayalah mun hakikantnya kalau kita nampak ''hebat nyaa org tuu, kuatnya dia.. muslimah nya dia'' hakikatnya org tu sedang melalui ujian yg sgt kuat hakikatnya.. sbb dia tgh berusaha bertarung gn perasaan dia.. dgn godaan syaitan lagi2 lah peremouan kan mmg hati cepat berbolak balik.. sooo jgn risau mun.. hakikatnya mmg susah nk capai dan bersatu hati dgn agama allah ni.. banyak halangan mun... jgn sangka org yg kita nampak tinggi agamanyan 5tu dia hidup dah perfect kerna sedangkan lagi tinggi tanggungjawabnya kerana bila kita dah ada ilmu utk dikongsiii wajib kita kongsikan.. dia nk lalui mcm2 rinatngan lagi mun.. and pasal hubungan sesorang tu dgn allah hanya allah je tahu segala ikhlasan ibadahnya.. tulah.. kita jelah just gerakkan diri kita juga even tk boleh perfect tp kita boleh usaha beribu ribuuuuu ribuuuu daya utk jadi yg terbaik pada allah .. :') 
Jangan risau mun sekarang kita just terus langkah kehadapan .. alhamdulillah kau ada persaan tu mun sbb tk semua org merasakan benda itu . :') alhamdulillah mun sujud syukur allah bagi kau perasaan tuu.. :') itu maksudnya allah nk suruh lagi kau dn aku sama2 initiate i mean kuatkan lagi serangan ibadah terutama bulan ramdhan mulia ni kann :') Dahh munn jgn fikirr lagi yg pasti lepas ni mmg nk tak nak aku berharap kita semua berganding bahu sama2 at least kita usahakan bantu org sekeliling kita ni insyallah sbb nk dpt syurga bukan mudah kann :') Mun... jgn risau even aku entah apa2 haha and masih kosong pasal agama allah ni.. tapi aku tk teragak2 utk berada di sisi kau utk sama2 bersama kauu insyallah :') jgn down lagi munnnn jomm teruskannnn semangat kita jommm !!!!

-------------------------------------------------------------------------------------
Dan sekarang aku tahu, siapa atau apa itu KAWAN DAN SAHABAT.
Semoga Allah menjadi penemanmu setiap masa, semoga Rasulullah menjadi idolamu dalam memperjuangkan sunnahNya.
Uhibbuki Fillah XOXOXO

*niat hanyalah untuk memberitahu bahawa aku punya sahabat yang hebat agamanya, pengetahuannya, dan kegilaannya. hahaha. we all love you Ka =') dan kami bersahabat kerana Allah ='). Apa yang kau cakap pasal aku ni semuanya dari Allah 100%, dan Allah bersifat pemurah sebab dia tutup segala aib kita T_T

Iftar with Bellatrixians 09/10.
Kerana Iman kita bersatu - syerot

2 comments:

DUNIA AKHIR ZAMAN said...

Aisyah munirah Irma hasmie junior & insyallah will be better than her insyallah :) Terimakasih pada your diri skg kerana telah berdaawah secara penulisan . Moga setiap yg membaca akan sama2 merasai halawatul iman itu :)

DUNIA AKHIR ZAMAN said...
This comment has been removed by the author.