عايشه منيرة

My photo
Rawang, Malaysia
A living flesh with a soul made of glass.

Sunday, October 30, 2011

Excursion, expect the unexpected

Assalamualaikum and greetings.


Kaki bagai nak menggeletar setelah hampir satu hari berjalan-jalan menikmati keindahan ciptaan tuhan. Oh yes, expect the unexpected, last minute plan of joining little brother's excursion to the so-called city that never sleeps, Kolumpo (bak kata Baba).Penat sungguh minggu ini kerana diri ini terpaksa membuat banyak decision untuk kebahagiaan adik-adik. Cis nak jugak puitis. Maka diri ini meng-volunteerkan untuk menemani si adik tercinta, menjadi salah seorang penyibuk dengan muka tak malunya, dan bertuah sebab disponsor oleh pihak tadika. Seriously, that tadika rocks!

Saufi dahla demam, Wanalang dengan Ibu tak nak lepaskan, but seeing and begging you crying like that, I can't bear it. Terpaksa la pergi jugak teman dia and he was not that cheerful as well! Until when we went into Planetarium and entered the globe theatre, the lights were out. Therefore it was pitch black and I was still trying to find our seat, when suddenly I saw Saufi crying and he ran to me, saying 'Nak balik, nak balik, takuttt gelap'. Haish ini budak, sabor jele~. In the end he sat with his teacher and indeed I was not allowed to be with him, it'll provoke him to be more pampered. Poor Saufi 0.O The best thing is, while I was browsing through Sheikh Muzaffar's journey to ISS, Umi called from Mecca! She calls almost everyday, mainly because she misses Saufi and Abrar :) and talked to Saufi, he seemed happy :)

Saufi, you better find me a good husband for this when you grow up!

Oh yeah, I made friends with these two little girls, anak Ustaz. Very obedient and we made a small gang lols :p



Kakak Zakiah @Planetarium, @Muzium Negara Lagu Negaraku translated into English o.O


Adik, Nurin, Kakak @Masjid Wilayah, @ Yours truly :]


Depan Masjid Wilayah, Saufi adikku very gloomy -__-


Aww rindu Az-Zahra la :'(
Sumpah budak-budak yang 4 tahun ni pakai tudung comel sangat!

Okay, tidur dulu!

2 comments:

ايمي شهيره عزمي said...

there you go.. another husband part..haha ~

awww..they must be really missing your parents kan? cekalkn hati ye kak long ;D

Aisyah Munirah said...

hahahah mimo saje je la kau ni -.-
of course, im missing them too huuu