عايشه منيرة

My photo
Rawang, Malaysia
A living flesh with a soul made of glass.

Sunday, August 23, 2009

Happy Ramadhan

Alas, its the holidays. The moment I've been waiting for, and to get out from that prison in KL. No, not the Pudu Jail. First two weeks I'd say, has been such a horrible week, to be away from your family. Especially my darling Abrar. In other words, I was homesick. Almost everyday I called home, and shedding tears at the public phone PUBLICLY. There. I declare myself as a 'budak lemah' or 'budak baru mengada'. Whatevs.

Homework jangan cakapla. Im taking 10 subjects and 10 subjects tu la ber-homework. Tak termasuk 4 folio aku kena siap. Memang dasar nak torture!

Rules are rules and stupid rules are for stupid people. I mean, the rules are like head-smashing. Thank god the seniors at my dorm accept 'budak baru'. As for others, biasala. Junior takut senior. Pfftttt. Senior kat sekolah lama aku semua boleh buat kawan baik. Kat sekolah baru ni, its like putting your life at a stake, with the seniors. Haish. What to do. Still, begging at baba so I can oficially opt out from that school. I can't even get used to the environment. My new teachers sikit-sikit perli sekolah kerajaan. Sekolah kerajaan kualiti dia rendah la, cikgu tak professional la, susah nak masuk matrikulasi la, susah nak dapat sponsor la. Puh-lease.

Okay leave the 'new school' part out. Minggu depan kena pergi sana balik. Erghhh. Sahur and buka puasa without seeing the faces of ur loved ones. Its a big big sacrifice. Sigh.


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan :) Semoga bulan ini penuh dengan keberkatan dan keredhaan Yang Maha Esa :)

8 comments:

Algebra said...

Choose what's best for yourself, not everyone can suit jeweleries to oneself.
You're groomed splendid enough by yr parents, and I don't think it's necessary to further tie you up with disciplines.

p/s: SPM is just a ticket, there's more life can offer outta a circle. Decide wisely.

budak 2nd intake said...

aku perasan benda ni.
cikgu sekolah SBP poyo kadang2. bajet sekolah harian tak power.
OH HELLO! kalu nak compare cikgu addmath aku dgn cikgu JC, cikgu JC berkali ganda lagi superb. kelas addmath sekolah aku boleh dikategorikan kelas A=amat, M=membosankan.
poyo poyo.

benci aku,,

Aisyah Munirah said...

Algebra : Yes ure certainly right. I have to make a wise decision and I should know what's best for me. Everyday I feel like going home, back to school, back to tuition. Its just so hard when some people here can't accept my presence. And the teachers here are extremely fast. To be honest, cikgu2 kat sekola harian boleh dikatakan lagi professional. And everyone there is just so obsessed on being 'budak SBP' which I couldnt care less. As long as I study well, then there shouldnt be any problem. But, here is just so pressuring. Haish what to do. SPM is like the utmost important for every student in that 'school'.

budak 2nd intake : Ye aku tau. Itula sebab time addmaths, aku buat muka tebal. Konon2 la paham apa yang cikgu ajar. Tapi, hatiku masih di smktd. Waaaaa sedih gilaaa! Nak buat macam mana, aku kena adapt jugak la. Walaupun jiwa merana dan tersiksa. LOL. Aku tak kisah sekolah mana pon. Janji dapat belajar secara istiqamah. Sekolah ni, nak keluar punyala lama proses dia. Sampai dua tiga bulan.

Anonymous said...

munirah, kak cho nie. apa laaa...he...he...he... biasala tu. itu laa cabaran namanya. macam mana baba nak bagi keluar ke kl sorang2 kalu duduk asrama tak dapat nak adaptasi. kena belajar jadi sombong, tapi pada masa yang sama pandai...bukannya bodoh sombong. sorry too say...kat asrama kak cho banyak belajar erti kehidupan. bayangkan sebagai budak baru kak cho di lantik sebagai ketua rumah@pengawas asrama!!! tekanan dari budak2 lama macam nak gila... get use to it...macam tulah sebenarnya kehidupan dunia di luar...

Anonymous said...

munirah, kak cho nie. apa laaa...he...he...he... biasala tu. itu laa cabaran namanya. macam mana baba nak bagi keluar ke kl sorang2 kalu duduk asrama tak dapat nak adaptasi. kena belajar jadi sombong, tapi pada masa yang sama pandai...bukannya bodoh sombong. sorry too say...kat asrama kak cho banyak belajar erti kehidupan. bayangkan sebagai budak baru kak cho di lantik sebagai ketua rumah@pengawas asrama!!! tekanan dari budak2 lama macam nak gila... get use to it...macam tulah sebenarnya kehidupan dunia di luar... UNTUK MOTIVASI SETERUSNYA, KITA JUMPA NANTI OK!

Algebra said...

Oh tidak, tekanan bukan datang dari kepompong pengalaman asrama je.
Tanggapan tu salah, anonymous.
Being in reality world is what 'bite the dust'.

Good luck.

Aisyah Munirah said...

kak cho : Thanks kak cho. Munirah dah naik tension bebeno pikir pasal benda ni. Entahla, kita tengok je la macam mana ek.

Algebra : Thanks Algebra. Dont be surprised seeing me around ur school later. Which I know it will never happened. At least in ur dreams haha

Anonymous said...

Relak munirah...ni belum lagi ummi dan baba suruh kahwin pilihan diaorg (gurau jeee....) Munirah ada pengalaman yang berbeza dari nina, nurul, saufi dan abrar. setiap kita ada kelebihan masing2. Berlambak2 manusia nak masuk asrama, tapi tak dapat. Kak Cho bersyukur sangat munirah dapat peluang ni. Belum tentu hanafi dan yang dalam perut kak cho ni dapat peluang yang sama macam munirah. Pasal displin kat asrama memang bengong, layan jeee warden dgn senior tu. Itu baru sikit, belum lagi displin nak jadi askar.