عايشه منيرة

My photo
Rawang, Malaysia
A living flesh with a soul made of glass.

Monday, May 18, 2009

Teacher's Day





Boleh dikatakan hari yang malang dan hari yang indah buat aku. Kenapa?
Aku bangun pukul 640, dan uniform Pandu Puteri aku masih tidak lengkap. Skafnya belum digosok, tudung pun sama. Aku baru perasan, flash aku kat tepi kanan ditanggalkan, 2 hari yang lepas. So flash sebelah kiri kena la tanggalkan dan menjahit la aku pagi tadi. Buang masa gilaaa.

Ingatkan sampai sekolah dah lambat, tapi tak pun.
Aku penat gila tangkap gambar sana sini dalam dewan. Haish dah la pakai camera Kamal. Kamera sendiri kat rumah. Sampai 130 aku kat dewan, masa tu dikir barat cikgu baru habis. Dikir barat yang diketuai oleh Cikgu Norliza sangatlah best! Cikgu BM yang paling best aku pernah jumpa.
Aku terlupa bawa kamera digital, so gambar semua dari hp aku. Harap maklum.

Nina and the rest dah balik. Aku tunggu kat sekolah sampai pukul 230. Nak call kredit takda. Public phone duit syiling takda. Bagus gila aku ni. Sampaila budak-budak PRS nampak aku berseorangan, dengan prihatinnya salah seorang daripada mereka offer aku hp dia, untuk call nina dan seorang lagi offer duit syiling untuk buat phone call kat public phone. How courteous. Masing-masing busy di rumah, so aku balik jalan kaki tapi ditemani oleh mereka. Baik hati sungguh. Haha. Thanks guys!

One thing aku lupa, tarian zapin memang best sebab ada yang berterabur dan ada yang bersungguh-sungguh. Overall hari ini ok la.Hadiah untuk cikgu-cikgu aku buat Scottish Shortbread.
Happy Teacher's Day to all teachers in the world, including the ones from Abraham Moss ; Mrs Bellamy, Mrs Askew, Mr Chard, Ms Wolkowski and moree. And also to the teachers that had tought me throughtout my PMR year, now upcoming is ESS-PEE-EMM. Another 1 year and half (almost).

3 comments:

chocolate addict said...

ade orang kanto ngan aku menangkap gambar RADZI!
hahaha

Anonymous said...

apohal kau posing macam tu?
lawak lawak hahaha!

-azynsyhrh

Aisyah Munirah said...

fai: sumpah doh aku tak perasan die ade kat depan haha

azyan : aku pon tak tau, haha aku da delete!