عايشه منيرة

My photo
Rawang, Malaysia
A living flesh with a soul made of glass.

Friday, April 24, 2009

Science Fair 2009



ahahahahhahahaha

I made a very wise choice for participating. Really. We chose osmosis for the concept of our experiment and showed the application of it in daily life. Seriously, I think our experiment was the simplest amongst the others. I mean no chemical reactions were involved (we only used water) . Bought vegetables and fruits (Aliah and Azren) and....I bought the chicken. What the hell. It was clever of me buying that ayam golek and managed to attract a lot of poeple. Especially the Indians from 5Sc2. Azren punyalah explain2 sampai air liur habis tapi mereka menumpukan perhatian terhadap ayam golek itu! Kesian kamu Azren.
Sampai sekolah habis, aku penat gila. Dahla petang tu tuisyen pukul 3. Balik rumah mandi solat (aku tak sempat nak makan) then straight to tuisyen. Sampai2 Azim cakap Azren dan emaknya sedang menikmati hidangan di kafe Mom's(meraikan kejayaan Azren dan kawan-kawanya yang mendapat tempat pertama dalam Science Fair ini). Aku pun ke sana dan join mereka. Emak kepada Azren offer aku makan sekali dengan mereka tetapi aku menolak.

Keesokan harinya, raptai anugerah cemerlang.
Hari selepas keesokan harinya Anugerah Cemerlang. Dapat sijil , syukur. Ada penghargaan. Congrats kepada mereka yang terlibat juga. Gembira jumpa Aina, Ramadhan, Nadir, Hadri dan Faiz. Semua dengan uniform2 mereka yang berlainan.

Dan kami menunjukkan experiment kami kepada wakil tang seng hang blablabla.
Kemas2 dan dalam pukul 1 balik. Cikgu Norliza offer tumpang. So aku, aliah, azyan, aimy dan fairuz berhimpit2 dalam kereta dan memang tak boleh belah langsung! kereta cikgu jadi berat dan susah nak buat u-turn! haha azyan ni la yang mulut bisinggg je haha sayang kau azyan :D

Ok aku penat menaip.

kawan baru kami. tembikai sebagai kepala, plastik sebagai rambut dan stylo la spek awk! ahha( idea azyan syahirah)

Soong Ru Yi

2 comments:

chocolate addict said...

trimas kerana telah mem'faymes'kan daku!
hehe..walaupun cuma nama..tapi penting oowh name tu..

-fai-

Aisyah Munirah said...

haha itu sudah menjadi tanggungjawabku wahai cik chocolate addict :D